неделя, 24 април 2011 г.

Христос воскресе!



Живи, здрави,
прави, корави,
румени, засмени,
весели, червени!
    
* * *

Започва Второто годишно Голямо плюскане. Този път на козунаци и яйца. Не знам доколко религията все още има същата сила и стойност, но възкръсването ни е дадено по рождение. Не в библейския смисъл. Промяната е заложена в нас. Днешното ти Аз не е вчерашното ти Аз. Нека и ние да възкресим в душите си всички онези хубави качества, които ни радват и носят удовлетворение. Стига сме били скотове и роби. Нека да възкресим Човека,  а заедно с него и божественото в самите нас. В крайна сметка сме създадени по Негов образ и подобие. Честит празник, българи!

събота, 23 април 2011 г.

Пролетно пробуждане

Случват се някакви готини неща. От сервиза за лаптопа ми смениха старата машина с нова, с кучето започнахме да се учим на команди, нищо че му е малко късничко, времето се затопля, възобнових тренировките и има реален резултат. Успешно съм спрял цигарите вече повече от година, от няколко месеца даже и една бира не съм изпил, за сметка на това се зарибявам по чайове и всякакви безалкохолни. Идват ми някакви идеи за блога, та се посъживи положението тук. В общи линии пролетта тече с пълни обороти. ЦЪК

"Чисто небе"

  S.T.A.L.K.E.R. - Глава Втора
Глава Трета
Глава Първа

След около седмица вече не ме свърташе на едно място. Вече не чувствах тъпа болка в слепоочията, не ми се гадеше след всяко ядене, дори бях възстановил част от силата и гъвкавостта на схванатите си от залежаването мускули. Намирах се в лагера на Димович, който се оказа нещо като глава на това място.

четвъртък, 14 април 2011 г.

Зоната

 S.T.A.L.K.E.R. - Глава Първа
Глава Втора
Глава Трета

Отворих очи. Дощя ми се да не го бях правил. Светлината ме блъсна в слепоочията и главата ми запулсира. Последното, което помнех беше светлина, дали тази беше същата? Примижах и с усилие на волята отворих едното си око. Сега като, че ли беше малко по-поносимо. Светлината идваше от електрическа крушка, висяща свободно на кабела си от напукания таван.

сряда, 6 април 2011 г.

Писна ми!!!

Писна ми!!! От много неща. Най-вече ми писна от такива писания подобни на това, което четете. Колко зле било, как никога няма да се оправим и т.н. Писна ми!!!