неделя, 6 май 2018 г.

Battlereport Space Wolves Vs. Dead Guard

    Малка Space Wolves фрегата улавя слаб vox-зов за помощ от планетатата Пловдивус Ултима. Сигналът е стар,но въпреки това командирът на фрегатата изпраща своя лорд-лейтенант, за да провери какво се случва.


   Първоначално патрулът не намира нищо подозрително, но напредвайки към предните фортификации на близкото селище, се натъква на Хаос-обелиск, вероятно посветен на Нъргъл. Лейтенантът се опитва да се свърже с фрегатата за доклад и нови заповеди, но за съжаление неуспешно. В този момент сензорите на Razorback-a алармират за движение, а сержантът на авангарда Sky Claws докладва за забелязани Death Guard сили. Битката изглежда неизбежна и младият имперски командир заповядва заемане на защитни позиции. Предните разузнавачи остават скрити в облаците над селището, за да нанесат изненадващ удар в подходящия момент, нахвърляйки се върху противника от небесата. Въпреки желязната дисциплина и организираност на Вълците, инициативата бива поета от силите на Нъргъл, водени от същински хаос-терминатор Lord Of Contagion. Разлагащите се тела на зомбита безмозъчно напредват към окопалите се Gray Hunter-и на левия фланг, водени от лейтенанта си. На десния фланг командирът на бронетранспортьора следи на екрана си, предвижващите се към него Plague Marines. Тиха ярост изпълва сърцето му и той казва по вътрешния Vox: „В името на Императора, избийте еретиците до крак!” Отговарят му само проверките на оръжията на жадните за кръв Blood Claws в товарното помещение отзад. Двигателят изръмжава и машината се предвижва напред, за да защити бункера и командира си от неприятни изненади. Спирайки на метри от укреплението, Assault cannon-ите откриват огън по петимата, отклонили се от светлината Му астарти. Едрокалибрените снаряди разкъсват трима, останалите двама потърсват прикритие зад близката стена. Стрелба се чува и на левия фланг, няколко зомбита падат на земята. Това обаче, не е достатъчно да спре неумолимия напредък на стадото пушечно месо.
   Изведнъж иззад изоставения команден пост в центъра на защитната линия, изскача Bloat Drone, неумолимо напредващ към същия бункер. Двeте му сипещи зарази огнехвъргачки блестят на слънцето, предвкусвайки печеното, полуразтопено вълче месо. Перките на извратената машина се завъртат още по-силно и тя се изстрелва скоростно във въздуха, приземявайки се с огромна сила върху укреплението. Дебелата броня, а може би демоничните сили в конструкцията, отварят огромна дупка в лицето на бункера. Пътят за силите на Нъргъл е отворен. Огън, стържена на метал и експлозии замлъкват, заменени от гнусното гърголене на немъртвие, chainswords и викове ¨За Императора!“. Клането започва, тук-таме примесено със спорадични изстрели на плазмени пистолети и болтъри.
   Сержантът на буйните Blood Claws, виждайки през амбразурата на Razorback-a случващото се навън, се изстрелва в необуздана ярост извън верижната машина, повеждайки смелите си воини в атака. Устремът им поразява доста зомбита, но с цената на свидни жертви. Вълците успяват бързо да съберат глутниците и нападат наново. Пред очите им, собствените им паднали другари, се изправят срещу тях. Но телата им са поразени от Нъргъл... „Те вече не са ни братя!“ надава мощен вик командирът, надигайки високо окървавения си 2-метров Frostfang. Осветени от светлината на Императора, Вълците успяват да прогонят адския механизъм и последните останали зомбита от бункера си. Или не? Bloat Drone чумен огън, извиращ сякаш от дебрите на Warp-a, посипва оцелелите, докато машината се оттегля от битката, излитайки назад. Бронята на братята, попаднали в полето му се стопява за секунди, а от телата им остава само малка бълбукаща локва.
   И все пак, the Emperor protects… Върху Bloat Drone-а се изсипва цялата мощ на сдвоените Assault cannon-и, а Вълците все още имат част от своето прикритие, както и пълен набор от разнообразни оръжия, нанасящи наново тежки щети върху тълпата от зомбита. На десния фланг, последните два Plague Marines умират, посечени от стоварилите им се изневиделица взвод Sky Claws. Водени от най-доверения командир на Вълчия лорд те форсират Jump pack-овете си и скачат на покрива на бившия команден пост. Огромният боен чук в ръцете на лидера е сигурна гаранция, че за Bloat Drone-а под тях предстоят сериозни неприятности. Помирисали вече кръв отрядът Sky Claws бива обзет от сляпа ярост и с боен вик и бесен пистолетен огън се нахвърля на чудовището. Демонът вътре е изненадан от наглостта на тези същества, но хилядолетията битки зад него са автоматизирали реакциите му. Огън, чума и смърт в името на Нъргъл! Това е храната му, а той е гладен. Много гладен! Поквара от дулата на Bloat Drone-а залива враговете му. Посипалата се втечнена слуз от шестимата разтопени астарти е сладък сок за Нъргъл. О, да!
   След кратка стрелба от останките на укреплението и бронетехниката, заплахата от зомбитата е елиминирана, а демоничният Bloat Drone понася цялата ярост на последните няколко оцелели около командира и тотема си астарти. Бавно към бункера настъпва Lord Of Contagion-а, вперил поглед в имперското знаме, все още развяващо се пред него въпреки всички. Той вдига ръка, посочвайки на демоничната конструкция към вражеския командир. Адското устройство отново излита, полива с огън оцелелите Blood Claws, които се стопяват безславно и се нахвърля в близък бой на вълчия лорд. Двамата оцелели Gray Hunter-и изпразват пълнителите си, но безрезултатно. Машината забива шиповете си, дълбоко в рамото на командира им. Разлютен от раната си, лордът отсича с Frostfang впилите се в него крайници. Но битката е предрешена. Нови шипове се забиват в тялото му и Вълкът умира в хрипове. Малко след това две локвички зад него са последното останало нещо от пехотинците.
   Командирът на Razorback-a осъзнава, че дните са му преброени, но в името Му, той няма да се даде без бой! Следва бясна стрелба с последните налични снаряди, форсиране на двигателя на бронетранспортьора и насочване на машината към вече сериозно повредения Bloat Drone. Нъргъл, обаче има други планове. Демоничната конструкция удържа на удара, макар и едвам-едвам все още във въздуха. До нея се изправя непокътнатият Lord Of Contagion...

Няма коментари:

Публикуване на коментар